WKB; goed voorbereid aan de slag

De nieuwe Wet Kwaliteitsborging (WKB) treedt per 1 januari 2024 in werking. Reden genoeg om je er als bouwbedrijf of aannemer goed op voor te bereiden. In het webinar ‘WKB; goed voorbereid aan de slag’ laten Eisma Bouwmedia en Exact zien aan welke voorwaarden je moet voldoen en welke rol software daarbij kan spelen. Het webinar start op dinsdag 12 september om 12.30 uur en is gratis te bekijken.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Door alles goed te registreren gedurende het bouwproces dek je jezelf in voor eventuele gebreken die later ontstaan. Je kunt je imago verbeteren en een veilige werkomgeving voor je personeel creëren door de kwaliteit van je diensten te verhogen. Door vooraf risico’s in kaart te brengen, kom je achteraf niet voor verrassingen te staan. Hierbij is het bijhouden van een dossier van groot belang. Wie bovenstaande maatregelen treft, kan zijn faalkosten flink naar beneden bijstellen.

Martijn Broeze, directeur Borg4, voert met zijn bedrijf als onafhankelijke borger, in de ontwerp- en uitvoeringsfase, verschillende controles uit en toont aan of een bouwwerk voldoet aan de gestelde eisen. “Tijdens dit webinar ga ik in op de huidige ontwikkelingen. Waarom is de WKB belangrijk? Aan welke voorwaarden moet je als aannemer of bouwbedrijf voldoen? Hoe gaat dat dan in de praktijk? Ik neem je mee op WKB-reis en daarnaast geef ik tips om je optimaal voor te bereiden.”

Jordan Huivenaar is eigenaar van bouwbedrijf Witte Bouw. Zijn bedrijf werkt onder meer aan prestigieuze renovatieprojecten zoals de Westertoren in Amsterdam. Hij koos er bewust voor om proactief aan de slag te gaan met kwaliteitsborging. Hiervoor ziet hij een belangrijke rol weggelegd voor software. Aan de hand van praktijkverhalen laat hij zien hoe de juiste softwareoplossing kan helpen om kwaliteitsborging te integreren in je bedrijfsvoering.

Om de Wet Kwaliteitsborging te ondersteunen, ontwikkelde Exact bouw7 een op de WKB toegespitste module. Jurgen Kies, Senior Sales Executive bij Exact Online Bouw, legt uit hoe de kwaliteitsborgingstool in de praktijk werkt: “Met deze tool leg je alles vast op de werklocatie met de gedetailleerde dagboeken. Per project kun je bovendien een garantierapport creëren. Alle informatie omtrent je kwaliteit en veiligheid staat opgeslagen in de cloud. Een echt hulpmiddel om je dossiervorming op orde te brengen. Zo kun jij altijd en op elk apparaat aantonen dat je project aan de afspraken en regelgeving voldoet. Met deze kwaliteitsborging waarborg je niet alleen de kwaliteit van je diensten en de veiligheid van je medewerker maar, ben je ook gereed voor de WKB die volgend jaar actief wordt. Onze tool is afgestemd op de WKB zodat je je geen zorgen hoeft te maken en voldoe je altijd aan de wet- en regelgeving.”Het webinar is op dinsdag 12 september om 12.30 uur live te volgen.


Bekijk het webinar "WKB; goed voorbereid aan de slag"


Sprekers