Veelgestelde vragen

Bouwwebinar is een initiatief van Eisma Bouwmedia en biedt u de mogelijkheid om in 1 uurtje online geïnformeerd te worden over uiteenlopende onderwerpen/thema’s in de bouw. Webinars zijn makkelijk te volgen. Het enige dat u nodig hebt is een computer of telefoon met internetverbinding.

Naast dat u de sprekers live kunt horen vanuit onze studio, ziet u ook een presentatie.  Tijdens de live uitzending heeft u de gelegenheid om vragen te stellen, kunt u meedoen aan polls en informatie aanvragen.

Wanneer u zich heeft ingeschreven voor een webinar, dan ontvangt u ter bevestiging een email met de deelnamelink. Voor aanvang ontvangt u nog een herinnering.

Hieronder vindt u antwoord op de meest gestelde vragen over webinars

Wat is een webinar?

Een webinar is een interactieve uitzending dat men live kan volgen vanachter een desktop, tablet of telefoon. Tijdens een uitzending kunnen vragen worden gesteld aan de sprekers.

Wat heb ik nodig om aan een webinar deel te nemen?

– Een pc, laptop, tablet of telefoon
– Een internetverbinding
– Toegang tot de webinar via een unieke deelname link

Hoe krijg ik toegang tot het webinar?

Na aanmelding voor een webinar, krijgt u van ons een email met de deelnamelink. Tevens ontvangt u voor aanvang nog een herinnering. Op de dag van het webinar kunt u via deze link het webinar volgen. Onze webniars zijn het beste te bekijken via de browser Chrome.

Hoe zit het met audio en video tijdens het webinar?

Onze webinars bestaan uit geluid plus een presentatie (beeld) en een videostream om de sprekers te zien. De spreker heeft daarnaast de mogelijkheid om zijn scherm te delen als hij of zij iets op de computer live wil demonstreren.

U heeft  een computer met luidsprekers of een koptelefoon nodig om de spreker te kunnen horen. Tijdens het webinar komen alleen de presentatoren aan het woord, het is dus niet nodig zelf een microfoon of webcam te hebben.

Heb ik een koptelefoon nodig?

U heeft in elk geval een computer met luidsprekers nodig om de spreker te kunnen horen. Tijdens het webinar komen alleen de spreker(s) en de moderator aan het woord. Een headset met microfoon is dus niet nodig. Wel vinden sommige mensen het prettiger voor zichzelf en/of hun omgeving om een koptelefoon te gebruiken in plaats van via de luidsprekers van de computer mee te luisteren.

Kan ik het webinar later nog eens terugzien?

Van ieder webinar wordt een opname gemaakt. Iedereen die zich heeft ingeschreven voor het webinar krijgt na afloop de gegevens om het webinar terug te kijken.

Kan ik tijdens het webinar vragen stellen aan de spreker?

Tijdens het webinar is er gelegenheid om vragen te stellen. Tijdens het webinar kan dat via de chat-functionaliteit (zichtbaar wanneer u ingelogd bent in het webinar). De moderators houden alle vragen in de gaten en stellen die waar mogelijk live aan de spreker.

Wat kan ik doen als ik problemen heb met toegang tot het webinar?

Als u tijdens het webinar problemen ondervindt bij het inloggen, kan dat aan meerdere dingen liggen. We helpen u graag om het op te lossen. U kunt ons bereiken via bouwwebinar@eisma.nl. We raden je aan om ruim van tevoren in te loggen om zeker te weten dat alles naar behoren werkt. Heeft u wel uw unieke deelnamelink ontvangen? Zo niet, stuur dan een e-mail naar bouwwebinar@eisma.nl  of bel naar 088 294 49 43, dan maken we dat zo snel mogelijk in orde.

U bekijkt de uitzending bij voorkeur in de browser van Chrome.

Kan ik ook een webinar op maat samenstellen?

Zoekt u een manier om samen met collega’s op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen? Wilt u zelf onderwerpen aandragen voor bouwwebinars? Stuur een e-mail naar bouwwebinar@eisma.nl of bel 088 294 49 43.

Staat hierboven uw vraag niet bij? Stuur een e-mail naar bouwwebinar@eisma.nl of bel 088 294 49 43. Wij helpen u graag verder.

Kijk ook voor meer informatie op Studio Eisma

Neem live deel aan deze webinars

Webinar agenda

Voordelen van een webinar

  • Webinar terugkijken
  • Vragen stellen
  • Geen reistijd

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al onze webinars.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.