Winst uit systeemwater

De technieken voor koel- en verwarmingsinstallaties ontwikkelen zich razendsnel. Systemen worden steeds kritischer uitgelegd en ontwikkelingen zoals kunststof leidingen, warmtepompen en lage temperatuurverwarming zorgen ervoor dat de kwaliteit van systeemwater steeds belangrijker wordt. Als deze niet optimaal is, draaien installaties ook niet maximaal efficiënt. Daar valt winst te behalen.

Problemen, oplossingen en de praktijk
In het webinar ‘Winst uit systeemwater’ bespreken drie deskundigen wat goed systeemwater precies inhoudt en welke soorten systeemwater er zijn. Er wordt ingegaan op de huidige regelgeving en de nieuwe regels, die later dit jaar ingaan. Er wordt uitgelegd welke invloed druk, lucht, vuil, metalen en waterchemische eigenschappen kunnen hebben op het presteren van een installatie en wat de meest voorkomende problemen zijn. Natuurlijk komen daarna ook mogelijke oplossingen aan bod. In de tweede helft van het webinar gaat het over de praktijk; welke uitdagingen zijn er op het gebied van beheer en onderhoud en wat gaat er in de praktijk allemaal mis?

Het webinar richt zich op installateurs, adviseurs en werkvoorbereiders die zich bezighouden met het bedenken, ontwerpen, tekenen en uitvoeren van grote technische installaties. Zij zijn zich bewust van het toenemende belang van systeemwaterkwaliteit en willen hier graag meer over weten.

De kijker krijgt inzicht in:
– Welke soorten systeemwater er zijn en wat de voor- en nadelen zijn
– Welke factoren van invloed zijn op systeemwaterkwaliteit
– Welke problemen er kunnen ontstaan als de systeemwaterkwaliteit niet goed is
– Welke maatregelen er genomen kunnen worden om de systeemwaterkwaliteit te verbeteren
– Waarom wateronderzoek soms een goede optie is bij problemen

Sprekers bij dit webinar zijn:
Bas Stalpers, Area Sales Manager Utiliteit en Industrie bij Spirotech BV
Karl Willemen, CEO van Resus
Harry IJpma, regiodirecteur bij HOMIJ Technische Installaties Eindhoven
Het webinar wordt gepresenteerd door Margriet Brus, werkzaam als redacteur in de bouw- en installatiesector voor Eisma Content Marketing.

Over Spirotech 
Spirotech ontwikkelt en produceert innovatieve totaaloplossingen voor het conditioneren van vloeistoffen in HVAC- en procesinstallaties.


Bekijk het webinar "Winst uit systeemwater"


Sprekers
Andere webinars die u mogelijk interessant vindt

  • Gratis

Dit webinar is mogelijk gemaakt door

Neem live deel aan deze webinars

Webinar agenda