Webinar Brandveiligheid

In dit webinar, opgenomen in Studio Eisma (www.studio-eisma.nl), word je door drie verschillende experts in een klein uur bijgepraat over hoe je houten gebouwen hoger dan 20 meter brandveilig kunt maken, hoe je PV-panelen brandveilig in een gevel kunt integreren en hoe je vluchtwegen toegankelijk kunt maken voor niet zelfredzame mensen.

Brandveilig de hoogte in

In Nederland worden steeds meer duurzame en circulaire gebouwen gerealiseerd. Hout is daarbij één van de belangrijkste bouwmaterialen. Dat gaat goed tot een hoogte van circa 20 meter. Daarboven zijn aanvullende maatregelen nodig om de brandveiligheid te kunnen garanderen. Pascal Steenbakkers, specialist brandveiligheid bij Arup, deelt zijn visie over brandveiligheid in hoge houten gebouwen, welke maatregelen er nodig zijn en hij legt uit waar de schoen wringt als het om regelgeving gaat.

Brandveilig PV-panelen in de gevel toepassen

In de zomer van 2017 werd de wereld opgeschrikt door de fatale gevelbrand in Grenfell. Deze gebeurtenis leidde, ook in Nederland, tot het besef dat de  regelgeving over brandvoortplanting in gevels vrij summier is. In dezelfde periode was er toenemende aandacht voor PV-branden, waardoor PV (fotovoltaïsche)-installaties steeds vaker ter discussie staan. En dan is er nog de BENG-regelgeving die PV in de gevel een aantrekkelijke optie maakt. ir. Esther Hebly, Senior adviseur Geveltechniek bij DGMR gaat dieper in op de vraag of met PV-panelen een brandveilige gevel mogelijk is en zo ja, hoe dat dan gedaan moet worden.

Pictogram niet zelfredzamen moet gebouwen veiliger maken

Op bordjes die naar de nooduitgang wijzen staat altijd een rennend figuurtje terwijl lang niet elke bezoeker van een gebouw kan rennen. Daarom ontwikkelde Petra Postma-Jansen van Nooduitgang.nu een bordje met daarop een poppetje in een rolstoel. En met succes. Het nieuwe pictogram is officieel geaccepteerd en wordt opgenomen in de NEN 3011/ISO 7010 en in het Bouwbesluit. Postma-Jansen legt uit hoe met eenvoudige maatregelen gebouwen ook vluchtveilig gemaakt kunnen worden voor niet zelfredzame mensen.


Bekijk het webinar "Webinar Brandveiligheid"


Sprekers


  • Gratis

Dit webinar is mogelijk gemaakt door

Neem live deel aan deze webinars

Webinar agenda