Verduurzamen voor corporaties en verhuurders

Corporaties en verhuurders hebben de komende jaren een grote uitdaging als het gaat om het verduurzamen van de huidige woningvoorraad. Om dit te realiseren is innovatie nodig vanuit de bouwwereld.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn project?
Welke mogelijkheden zijn er allemaal?
Waar moet ik juist op letten? Zeker met alle BENG3 eisen.
Zijn er tools beschikbaar?
Hoeveel impact heeft het toepassen van een warmtepomp voor bewoners?

Ontwikkelaar aan het woord
Daarnaast geeft projectontwikkelaar Chiel Boonstra een toelichting op een project van idee tot uitwerking. Waar moet je op letten? Wat zijn de tips & trics?

Chiel Boonstra is directeur van Trecodome. Zijn bedrijf staat voor de transitie naar een eco-samenleving. Als energetisch ontwerper biedt hij diensten op het gebied van energie-efficient ontwerp, duurzame energietechnieken, en lage CO2-footprint. Trecodome focust op energievraagreductie, waarbij duurzame energie een aanzienlijk deel van de energie kan leveren. Trecodome helpt om projecten te optimaliseren vanuit kennis over energieconcepten, proces en ontwerp voor nieuwe en bestaande gebouwen. Chiel Boonstra combineert geavanceerde internationale kennis van energiezuinig ontwerp en renovatie, duurzame energie en CO2-emissie met praktische toepassing.

Chiel Boonstra is in staat om complexe vraagstukken communiceerbaar te maken als spreker, in ontwerpteams, richting opdrachtgevers en richting bewoners. Zijn werkervaring is meer dan 30 jaar. Hij heeft gewerkt in nationale en internationale implementatie en demonstratieprojecten. Hij is betrokken geweest bij vele Europese projecten en bij projecten van het International Energy Agency. Hij is betrokken in Europese R&D studies naar prefabricage en renovatie, en heeft praktijkprojecten begeleid in Nederland en UK. Deze ervaringen hebben geleid tot een onafhankelijke blik en een integrale visie op duurzaamheid in de gebouwde omgeving.

 


Bekijk het webinar "Verduurzamen voor corporaties en verhuurders"


Sprekers
Andere webinars die u mogelijk interessant vindt