Haal meer uit je dak met PV-T-panelen

Bouwwebinar : haal meer uit je dak met PV-T-panelen

Eisma Bouwmedia houdt op 7 november in samenwerking met Vaillant het gratis webinar ‘haal meer uit je dak met PV-T-panelen’.

Nederland bevindt zich aan het begin van een energietransitie. Van gas los is het devies. Grond- of luchtwarmtepompen, elektrische boilers en verwarming of zonnecollectoren zijn populaire oplossingen. PV-T-systemen zijn minder bekend. Tijdens het gratis webinar ‘haal meer uit je dak met PV-T-panelen’ vertellen experts alles over de toepassing van dit systeem.

Het verschil tussen een PV-T paneel en een regulier PV-paneel is dat de eerste zowel elektriciteit als warmte kan opwekken. Het PV-T paneel werkt in combinatie met een warmtepomp en een buffervat. De warmtewisselaar achter de panelen onttrekt warmte uit het zonnepaneel én de buitenlucht. Nog een belangrijk voordeel; de PV-T-panelen vervangen de buitenunit. Hierdoor hoor je de warmtepomp niet meer. Voor wie is dit systeem geschikt? Hoe werkt de techniek erachter? En hoe zit het met het rendement? Deze en andere vragen komen aan bod tijdens dit webinar, op 7 november van 15.00 tot 16.00 uur.

Sprekers bij dit webinar

  • Mark van de Ree, technisch projectadviseur Vaillant, gaat in op de mogelijkheden die Vaillant biedt op het gebied van duurzame energieopwekking. Aan de hand van modellen maakt hij inzichtelijk dat PV-T-panelen zowel in hybride als in all-electric-systemen toepasbaar zijn.
  • Sander van Eeten, technisch verkoopadviseur bij AliusEnergy, vertelt over de ontwikkeling van het VolThera Plug&Play-systeem. Een totaaloplossing waarbij de componenten, PV-T paneel, warmtepomp en buffervat goed op elkaar zijn afgestemd. Aan bod komen de techniek en toepassingen. Ook laat hij zien hoe het systeem nog steeds zijn werk doet als de zon niet schijnt.
  • Corné Kennis, installateur bij Kennis Totaal Techniek, werkt dagelijks met PV-T-systemen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden vertelt hij over zijn ervaringen met het VolThera Plug&Play-systeem. Hierbij gaat hij dieper in op zijn overwegingen om met dit systeem te werken.

Deelname aan het webinar is gratis.

Meer informatie over dit en andere Bouwwebinars vindt u op www.bouwwebinar.nl


Bekijk het webinar "Haal meer uit je dak met PV-T-panelen"


Sprekers
Andere webinars die u mogelijk interessant vindt