Energiezuinige installatiesystemen voor nieuwbouw

Energiezuinige installatiesystemen voor nieuwbouw

Zo min mogelijk energie verbruiken. Bij nieuwbouw van woningen en gebouwen wordt dat steeds belangrijker. Vanwege wettelijke verplichtingen, maar ook komt de wens van opdrachtgevers zelf. Dat begint bij luchtdicht en goed-geïsoleerd bouwen, maar welke installatie hoort daar dan bij? Denk aan warmtepompsystemen, wtw-installaties, zonneboilers en zonnecollectoren of een combinatie daarvan.

In dit webinar gaan we, na twee meer algemene webinars, technisch meer de diepte in.  Carl-peter Goossen (BouwNext), is een veelgevraagde adviseur op het gebied van zeer energiezuinige gebouwen. Hij legt uit hoe hij bouwfysica een rol laat spelen in het gebouwontwerp en de installaties. Hij maakt dagelijks afwegingen tussen nóg verder isoleren, nóg beter luchtdicht bouwen aan de ene kant, tegen, aan de andere kant, een lager of wat hoger vermogen van de installatie. Ook de tweede spreker, Mark van de Ree (Vaillant), heeft daar dagelijks mee te maken. Hij ontwerpt installatieschema’s op verzoek van architecten en installateurs. Daarbij zoekt hij steeds de balans tussen comfort, energiesoort en kosten. Jacob van Dijk (installatiebedrijf Schwagermann) mag regelmatig meedenken met vermogende opdrachtgevers van luxueuze nieuwbouwvilla’s, die niet willen inleveren op esthetica en comfort, maar tegelijk zo laag mogelijke energielasten willen.

Aan de hand van schema’s, kengetallen en vooral veel voorbeelden leggen de sprekers in een klein uur uit hoe je het juiste energiezuinige installatiesysteem zoekt bij een nieuwbouwproject.

Dit is de derde in een serie van vier, gratis webinars – in samenwerking met Vaillant – over duurzame installaties in energiezuinige nieuwbouwwoningen en bij energiebesparende renovaties. De webinars zijn speciaal bedoeld voor architecten en ontwikkelende aannemers die (bijna) nul-op-de-meterwoningen willen realiseren.

De verschillende thema’s vullen elkaar aan. Inschrijving is gratis en kan pér webinar, maar voor geïnteresseerden is het aan te raden om zich in één keer aan te melden voor alle vier webinars.
Onderwerpen zijn:
• subsidiemogelijkheden voor energiebesparende installaties (ISDE en andere);
• hybride warmtepompsystemen;
• lucht- en aardwarmtepompsystemen;
• zonlichtinstallaties;
• keuzes en beslissingen bij het ontwerpen van energiezuinige installaties en de installatietechnische uitdagingen hierbij.
In deze webinarserie delen tal van deskundigen uit de praktijk hun kennis over dit onderwerp, ondersteund met foto’s, graphics en filmbeelden. Webinars volgt u thuis of op uw werkplek, achter uw eigen computer of laptop. Tijdens de uitzending kunt u vragen stellen aan de sprekers in de studio.


Bekijk het webinar "Energiezuinige installatiesystemen voor nieuwbouw"


Sprekers
Andere webinars die u mogelijk interessant vindt

  • Gratis

Dit webinar is mogelijk gemaakt door

Neem live deel aan deze webinars

Webinar agenda