AGC webinar

Energie besparen en opwekken met glas

Op dinsdag 29 november vindt van 12.30 tot 13.30 uur het WEBINAR ENERGIE BESPAREN EN OPWEKKEN MET GLAS plaats. De redactie van Glas in Beeld organiseert dit kostenloze webinar in samenwerking met AGC Glas Nederland. De sprekers zijn Carl-peter Goossen (Directeur en Ontwerpmanager BouwNext), Wouter van Strien (CEO Solar Visuals) en Anton Peters (IBP Manager AGC Glass).

Goossen gaat in op het BouwNext-onderzoek naar glassoorten in laag- en hoogbouw met als eerste vraag welke aspecten van invloed kunnen zijn om te kiezen voor drievoudige in plaats van dubbele beglazing en als tweede hoe het komt dat vacuümglas opvallend goed scoort. Van Strien behandelt de vele mogelijkheden van het opwekken van energie met BIPV-glasgevels. Peters onthult de nieuwste ontwikkelingen in FINEO-vacuümglas.

Versnelde verduurzaming

‘Hoe wrang ook, als er iets goeds voort kan komen uit de huidige situatie in de wereld dan is het de versnelde verduurzaming van de gebouwde omgeving’. Deze veelgehoorde stelling geeft in een paar woorden de kansen weer, voor de bouw in z’n algemeenheid en de glassector in het bijzonder. Daglicht is cruciaal voor ons welbevinden maar glazen gebouwen warmen snel op of verliezen onnodig veel warmte. Ondertussen is vacuümglas het nieuwe isolatieglas aan het worden. Een ongekende (r)evolutie in relatie tot gezondheid, energiebesparing & dematerialisatie. Waar komt dit glas het beste tot zijn recht? En hoe vind je de balans tussen koelen en isoleren en kun je de gevels tegelijkertijd benutten voor het opwekken van energie? Goossen, Van Strien en Peters geven de antwoorden.


Bekijk het webinar "Energie besparen en opwekken met glas"


Sprekers
Andere webinars die u mogelijk interessant vindt