Duurzame installaties voor de bestaande bouw

Duurzame installaties voor de bestaande bouw

De gebouwde omgeving moet minder energie verbruiken. Daar zijn installatietechnische oplossingen voor, zoals hybride warmtepompsystemen (een gasketel gecombineerd met een warmtepomp) en zonlichtboilers. Investeren in deze oplossingen is, mede dankzij de nieuwe ISDE-subsidies, financieel al snel aantrekkelijk.

In dit webinar gaan we eerst in op de verschillende (combinaties van) subsidies die beschikbaar zijn voor de bestaande bouw. Vervolgens belichten we verschillende energiebesparende installatiemogelijkheden. Dan gaan we dieper in op een concreet praktijkvoorbeeld: waarom is bij de (energetische) renovatie van een woning voor een hybride warmtepomp systeem gekozen en wat waren daarbij de technische uitdagingen?
De sprekers in dit webinar zijn: Ramon IJzebrink, subsidieadviseur bij subsidie- en projectmanagmentbureau Subvention, Leo Janssen, manager technisch project advies bij Vaillant en Gerard Kuijer, directeur-eigenaar van het installatie- en adviesbedrijf KGM Techniek. De presentatie is in handen van Jan Maurits Schouten, redacteur bij Eisma Bouwmedia.

Dit is de eerste in een serie van vier, gratis webinars – in samenwerking met Vaillant – over duurzame installaties in energiezuinige nieuwbouwwoningen en bij energiebesparende renovaties. De webinars zijn speciaal bedoeld voor architecten en ontwikkelende aannemers die (bijna) nul-op-de-meterwoningen willen realiseren.
De webinars vinden plaats op: 23 mei, 16 juni, 22 september en 3 november. 

[symple_button color=”blue” url=”https://www.onlineseminar.nl/eismabouwmedia/webinar/12510/duurzame-installaties-bij-renovaties-en-nieuwbouw/” target=”_blank” title=”Meld u hier aan voor alle 4 webinars” target=”blank” border_radius=””]Meld u hier aan voor alle 4 webinars[/symple_button]

De verschillende thema’s vullen elkaar aan. Inschrijving is gratis en kan pér webinar, maar voor geïnteresseerden is het aan te raden om zich in één keer aan te melden voor alle vier webinars.
Onderwerpen zijn:
• subsidiemogelijkheden voor energiebesparende installaties (ISDE en andere);
• hybride warmtepompsystemen;
• lucht- en aardwarmtepompsystemen;
• zonlichtinstallaties;
• keuzes en beslissingen bij het ontwerpen van energiezuinige installaties en de installatietechnische uitdagingen hierbij.
In deze webinarserie delen tal van deskundigen uit de praktijk hun kennis over dit onderwerp, ondersteund met foto’s, graphics en filmbeelden. Webinars volgt u thuis of op uw werkplek, achter uw eigen computer of laptop. Tijdens de uitzending kunt u vragen stellen aan de sprekers in de studio.


Bekijk het webinar "Duurzame installaties voor de bestaande bouw"


Sprekers
Andere webinars die u mogelijk interessant vindt

  • Gratis

Dit webinar is mogelijk gemaakt door

Neem live deel aan deze webinars

Webinar agenda