Digitale connectiviteit: efficiënter werk en comfort voor iedereen

Smart Buildings zijn de toekomst. We moeten verduurzamen en onze gebouwen efficiënter inrichten. Maar wat is het nu precies en nog belangrijker: wat levert het mij op? Dat het makkelijker is dan je denkt, laten Eisma Bouwmedia, Viessmann en Priva je zien in het webinar ‘Digitale connectiviteit: efficiënter werk en comfort voor iedereen’. Het webinar start op 20 september om 12.30 uur en is gratis te bekijken.

 

Digitaliseren is noodzaak. Installateurs worden geacht steeds meer te weten en te kunnen, maar tijd voor bijscholing is er niet. Het personeelstekort in de installatiesector vormt een struikelblok. Systeemintegratie is de nummer één oplossing om met minder handjes hetzelfde werk te blijven doen. Naast installateurs, kan het ook voor gebouweigenaren en bewoners veel opleveren.

 

Thuis kent iedereen de slimme oplossingen wel: van een slimme deurbel tot een slimme thermostaat. Dit soort oplossingen zijn er ook voor grotere gebouwen: de smart buildings. Vernieuwende technieken die de werkomgeving verbeteren, die processen automatiseren en medewerkers en bezoekers op allerlei manieren servicen. En dat kan soms verrassend eenvoudig zijn.

 

Jan-Willem van der Velde, Sales Executive bij Viessmann Nederland, maakt zich samen met Priva hard voor een duurzamere wereld. In dit webinar gaat hij in op het belang van een goede systeemintegratie en welke voordelen deze kunnen opleveren: “Het is laaghangend fruit in veel gebouwen. Met een goede systeemintegratie kun je al 20% tot 30% in energie besparen, zelfs in bestaande gebouwen. Naast deze directe kostenbesparing kan het je nog veel meer opleveren doordat je efficienter kan gaan werken.”

 

Waar Viessmann zich focust op de installaties in woningbouw en utiliteit, zet Priva in op de digitale connectiviteit in de utiliteit en industrie. Gert Jan Jacobse, Senior Consultant End Users bij Priva neemt de kijker mee in Smart Buildings: “Data is het nieuwe goud. Gebouwen en systemen slaan heel veel data op, daar wordt te weinig mee gedaan. Door het gedrag van een gebouw in kaart te brengen, krijgt zowel de gebouweigenaar als eindgebruiker veel meer inzicht. Dit kan veel opleveren: gebruikers kunnen bijvoorbeeld efficiënter samenwerken en zijn productiever. Je moet alleen de eerste stap zetten en deze gefaseerd uitbouwen tot een full-smart gebouw passend bij de organisatie.”

 

Viessmann en Priva zien veel potentie in samenwerking, waarbij een gezamenlijke toepassing van de nieuwste technologieën een impuls geeft aan de realisatie van smart buildings. Naast een vergelijkbare bedrijfscultuur delen ze ook een visie over hoe hun oplossingen een positieve bijdrage kunnen bieden in het kader van de huidige klimaatcrisis.

 

Het webinar ‘Digitale connectiviteit: efficiënter werk en comfort voor iedereen’ vindt plaats op dinsdag 20 september vanaf 12.30 uur en is na inschrijving gratis te volgen. Tijdens het webinar is er volop gelegenheid om vragen te stellen aan de sprekers.

 

 


Bekijk het webinar "Digitale connectiviteit: efficiënter werk en comfort voor iedereen"


Sprekers
Andere webinars die u mogelijk interessant vindt