Verduurzaming woningvoorraad met lucht/water warmtepomp

Verduurzaming van de bestaande woningvoorraad is de komende jaren dé grote opgave voor woningcorporaties. In 2020 moeten huurwoningen in Nederland gemiddeld een energie-index van 1,25 hebben en in 2050 moeten alle woningen in Nederland energieneutraal zijn. Van de vele mogelijke maatregelen voor verduurzaming blijkt een lucht/water warmtepomp het meest eenvoudig uit te voeren met de hoogste resultaten qua energiebesparing, EPC-verbetering én gunstige subsidiemogelijkheden.

AWB en Eisma Bouwmedia verzorgen dinsdag 18 oktober een webinar over dit onderwerp, met als titel ‘Verduurzaming woningvoorraad met lucht/water warmtepomp’. Aan de orde komen:

  • Het Energieconvenant voor de corporatiesector met de veranderde wet- en regelgeving waarbij voor huurwoningen geen gebruik meer wordt gemaakt van het energielabel maar van een energie-index.
  • De stimuleringsregelingen Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) en Stimuleringsregeling Energieprestatie Huursector (STEP).
  • De werking en voordelen van een lucht/water warmtepomp voor all-electric en hybride oplossingen.
  • Een dit jaar door Woningstichting Kleine Meierij uit Rosmalen gerealiseerd project waarbij tien zorgwoningen in Heeswijk-Dinther zijn verduurzaamd met een AWB GeniaAir Hybride systeem voor verwarmen en warmtapwater.

Sprekers

  • Technisch Project Adviseur Hans Wiessner van AWB zal ingaan op het Energieconvenant, de stimuleringsregelingen en de werking van het AWB GeniaAir systeem, waarmee een reductie op primaire energie en CO2 tot wel 40% en een besparing op energiekosten tot wel 35% kan worden behaald.
  • Commercieel Manager Benny Goossens van Kemkens Installatieburo uit Oss gaat in op de technische realisatie van het project waarbij de woningen zijn losgekoppeld van de collectieve installatie, het hybride systeem is geplaatst in de berging en op het platte dak en de radiatoren zijn vervangen door LT radiatoren.

Bekijk het webinar "Verduurzaming woningvoorraad met lucht/water warmtepomp"


Sprekers
Andere webinars die u mogelijk interessant vindt

  • Gratis

Dit webinar is mogelijk gemaakt door

Neem live deel aan deze webinars

Webinar agenda