Stap voor stap verduurzamen

Het samenspel tussen opwekken en afgifte

We willen verduurzamen. Maar waar te beginnen? Met deze wens komen opdrachtgevers naar installateurs. Wat als een heel nieuw systeem met alleen een warmtepomp een brug te ver is? Wat kun je wanneer je toch een stap in de goede richting wilt adviseren? Het verduurzamen van een woninginstallatie is meer dan een toestel vervangen, en soms een doolhof. De kettingreactie aan installatietechnische maatregelen, van opwek naar afgifte, is voor veel ondernemers een ingewikkeld proces; laat staan voor de klant.

In dit webinar krijg je als installateur handvatten om de klant mee te nemen in praktische, behapbare stappen waar je achteraf geen spijt van krijgt. Zo krijgt de klant snel en effectief het juiste toekomstbestendige technische advies, de benodigde voorwaarden, en wordt de best passende installatie opgeleverd voor elke specifieke situatie en beurs.

De belangrijkste vragen:

  • Woningeigenaren willen verduurzamen; welke hobbels en valkuilen komen ze tegen? Hoe adviseer je hen?
  • Hoe zet je de juiste technische stappen om een woning op het goede niveau te verduurzamen?
  • Welke relatie is er tussen opwek en afgifte bij cv-ketel, hybride en all-electric warmtepompen?

Voor wie?

Het webinar is vooral voor uitvoerende partijen die direct woningeigenaren adviseren om te verduurzamen en dit ook voorbereiden en uitvoeren. Dit zijn in eerste aanleg installatiebedrijven, installatietechnische adviseurs en bouwbedrijven. Maar ook is de inhoud relevant voor andere adviesbedrijven, woningbouwverenigingen, verenigingen van eigenaren of opdrachtgevers.

Partners

Het webinar is een samenwerking tussen Rensa, Nefit Bosch en Jaga, en wordt georganiseerd door Eisma Bouwmedia. In het programma zijn dus alle partijen in de kolom vertegenwoordigd die een goed technisch advies kunnen geven van opwekking te afgifte van installatietechniek voor woningen. Kijkers kunnen ter plekke hun technische vragen afvuren op de sprekers en moderatoren

Sprekers, moderatoren en presentatie

Rob Haarman; technisch trainer Nefit Bosch

Eric van den Oudenalder en Johan van Putten; technisch adviseurs Jaga

Matthias Stukker, manager Rensa Techniek

Eddy Buiting, hoofdredacteur Installatie, Eisma Bouwmedia (presentator)


Bekijk het webinar "Stap voor stap verduurzamen"


Sprekers
Andere webinars die u mogelijk interessant vindt