Snelheid en kwaliteit in hallenbouw

Snelheid en kwaliteit zijn essentieel bij de bouw van industriële hallen. Opdrachtgevers vragen om een korte bouwtijd, maar ook om zekerheid en garanties en steeds vaker om BREEAM-certificering. Met name de platte daken van deze hallen verdienen extra aandacht.

De verschillende aspecten van kwaliteit en snelheid in hallenbouw komen uitgebreid aan de orde in een webinar dat Eisma Bouwmedia en Kingspan Geïsoleerde Panelen houden op dinsdag 10 oktober.

Harold van den Broek, van Kiwa BDA Dakadvies zal in het webinar ingaan op de diverse ontwerpaspecten van het platte dak, zoals afschot, hemelwaterafvoer en noodoverstorten, maar ook de thermische prestaties en dampdichting en de keuze van de dakbedekking komen aan de orde.
Pieter Verbeek van Verbeek Projects zal in dit webinar vertellen over zijn ervaring met Kingspan X-dek voor het dak van een hal. Kingspan X-dek is een systeem van prefab sandwichpanelen die fabrieksmatig al zijn voorzien van dakbedekking, waarvan in het werk alleen de overlap hoeft te worden geföhnd. Het dak werd hiermee snel dicht gelegd, maar ook kon binnen sneller worden gebouwd doordat er bij dit systeem geen hemelwater uit de cannelures lekt. Het paneel werkt ook mee in de stabiliteit waardoor op staal kon worden bespaard.
Ad van de Ven van architecten- en adviesbureau Van de Ven gaat in op de BREEAM-certificering van hallen. Van de Ven was als adviseur betrokken bij onder meer de pestigieuze Venco Campus en Geelen Counterflow. Hij zal aangeven welke keuzes in het ontwerp- en bouwproces gemaakt moeten worden om een hoog certificaat te behalen. Milieuprestaties van bouwmaterialen spelen daarin een belangrijke rol.

Nieuw: Bouwwebinars zijn ook te bekijken met HTML5 technologie. Dit betekent dat wij een hoge videokwaliteitsstandaard hebben, dat het webinarplatform in elke browser te bekijken is en toegankelijk is vanaf smartphone, tablet, laptop en pc. 
Ervaart u een toch een technisch probleem met het bekijken van het webinar? Neem dan contact op met ons via tel. 020 845 74 05 of via service@onlineseminar.nl.


Bekijk het webinar "Snelheid en kwaliteit in hallenbouw"


Sprekers
Andere webinars die u mogelijk interessant vindt

  • Gratis

Dit webinar is mogelijk gemaakt door

Neem live deel aan deze webinars

Webinar agenda