Rookgasafvoer; de prijs van veiligheid

Rookgasafvoer; de prijs van veiligheid

De rookgasafvoer is een onmisbaar detail in het goed functioneren van de gasinstallatie, maar bovenal kritische factor bij de veiligheid van de gebruiker. Toch gaat het vaak mis en is dit detail veelvuldig het kind van de rekening in de prijzenslag rondom het cv-toestel. Dit heeft elk jaar doden en gewonden door koolmonoxidevergiftiging tot gevolg. Dit najaar staat de veelbesproken rookgasafvoer volop in de actualiteit!

In het webinar, dat samen met Technisch Handelsbureau Rensa en Burgerhout wordt georganiseerd, presenteren we u de laatste stand van zaken met betrekking tot regelgeving, trends en technische uitdagingen rondom dit detail. We blikken vooruit op het onderzoek naar CO-incidenten door de Onderzoeksraad voor de Veiligheid en laten zien hoe installateurs in praktijk direct hun prestatie kunnen verbeteren.

Aandacht voor:

– feiten en cijfers rond incidenten
– huidige en toekomstige regelgeving
– hulp bij keuze voor systemen en materialen
– aandachtspunten bij collectieve systemen (clv)
– veel gemaakte fouten, én de oplossingen
– hoe bouwpartners en opdrachtgevers overtuigen van nut en noodzaak vervanging?

Sprekers met kennis van zaken:

– Charles Meijer, Brandweer NL; over woonhuisveiligheid, een analyse van incidenten en directe aanbevelingen voor installateurs om het risico op incidenten te verlagen. Hoe kan de branche zélf aan de slag zonder dat wetgever verplichtingen oplegt? En waar liggen verantwoordelijkheden en aansprakelijkheden.

– Henk Bruining, Burgerhout; de veranderende regelgeving, welke factoren zijn van invloed op systeem en materiaalkeuze, montagetips.

– Han van Ekert, Bonarius Bedrijven; de uitdaging in collectieve systemen. De renovatie van clv-systemen in gestapelde bouw is een belangrijke trend. Een specialist aan het woord over de struikelblokken bij deze groeimarkt. De uitdaging om woningeigenaren te overtuigen van nut en noodzaak, maar ook de meest voorkomende technische struikelblokken en oplossingen.

Interessant voor:
opdrachtgever, ontwerper, uitvoerder en controleur van rookgasafvoerinstallatie in particuliere en projectenmarkt.

Een uitgebreide samenvatting van dit webinar leest u hier.


Bekijk het webinar "Rookgasafvoer; de prijs van veiligheid"


Sprekers
Andere webinars die u mogelijk interessant vindt