Renovatie: verbeter je ventilatie

Bij het verduurzamen van woningen ligt de focus vaak op de gebouwschil en de warmteopwekker. Hoe beter geïsoleerd, hoe groter het belang van goede ventilatietechniek. Inmiddels zijn er veel (nieuwe) technieken om bestaande woningen in logische stappen naast zuiniger ook nog eens gezonder te maken. Daarover gaan de ventilatiespecialisten van Zehnder en Rensa Techniek in dit webinar spreken.

Aan bod komt de regelgeving rondom ventilatietechniek. Wat betekenen duurzame ambities voor de techniek? We focussen vooral op technieken waarmee je een bestaande situatie, bijvoorbeeld mechanische ventilatie, stapsgewijs kunt optimaliseren en verbeteren. Daarbij moet je denken aan de mogelijkheden om meer vraaggestuurd te regelen of een systeem op te plussen tot balansventilatie. Daarnaast zet ook de overgang naar lage temperatuurverwarming, bijvoorbeeld met een warmtepomp, de rol van ventilatie ook weer in een nieuw daglicht. Want energiebesparing én een gezond binnenklimaat gaan hand in hand.

Wanneer je geïnteresseerd bent in ventilatieoplossingen voor de nieuwbouwmarkt, dan adviseren we je de uitzending “Veelzijdige Ventilatietechniek voor Nieuwbouw” van 6 juni 2023.


Bekijk het webinar "Renovatie: verbeter je ventilatie"


Sprekers
Andere webinars die u mogelijk interessant vindt