Ontwerpen en bouwen volgens BENG

Nieuwbouw van woningen moet vanaf 1 januari 2021 voldoen aan de BENG-eisen. Deze eisen vervangen de EPC en vragen om een andere benadering van het ontwerpproces. Het webinar ‘Ontwerpen en bouwen volgens BENG’ helpt ontwerpers en bouwers daarmee op weg aan de hand van haalbare energieconcepten.

In het gratis te volgen webinar ‘Ontwerpen en bouwen volgens BENG’ gaan drie deskundige sprekers in op de verschillende aspecten van het ontwerpproces van een Bijna Energie Neutraal Gebouw. Aan de orde komen energieconcepten voor referentiewoningen, bijbehorende detailleringen en tevens het keuzeproces waar de architect en bouwer voor staan. Omdat duurzaamheid meer is dan energiebesparing, is er ook aandacht voor duurzame en circulaire materiaalkeuzes die passen bij BENG.

André Kruithof van Nieman Raadgevende Ingenieurs zal in zijn bijdrage aan dit webinar uiteenzetten hoe BENG werkt en aan welke eisen woningen moeten voldoen. Vooral zal hij ingaan op de energieconcepten die Nieman doorrekende voor de diverse typen RVO-referentiewoningen. Jurrian van Andel van ROCKWOOL zal ingaan op detailleringen, duurzaamheid en circulariteit van materialen. Bouwtechnoloog Joost Heijnis van architectenbureau cepezed zal laten zien hoe hij het ontwerpproces van een BENG-woning aanvliegt.

Het webinar ‘Ontwerpen en bouwen volgens BENG’ vindt plaats op donderdag 19 november van 12.30 tot 13.30 uur en is na inschrijving gratis te volgen. Het webinar wordt georganiseerd door Eisma Bouwmedia in samenwerking met ROCKWOOL®. Tijdens de live-uitzending is er volop gelegenheid om vragen te stellen.

 


Bekijk het webinar "Ontwerpen en bouwen volgens BENG"


SprekersAndere webinars die u mogelijk interessant vindt