Nieuwe troeven in warmtepompland

Volop keuze in warmtepomptechniek. Nieuwe warmtepompbronnen duiken op. Daarna wordt de rol van (semi-) collectiviteit groter, met name bij hoogbouw en appartementencomplexen. In dit webinar duiken warmtepompspecialisten van Nathan en Rensa op de laatste trends, aan de hand van gerealiseerde projecten. Een showcase van warmtepomptechniek, met veel aandacht voor techniek en ontwerpkeuzes.

Wat leert de kijker?

In dit webinar krijgen deelnemers inzicht in hoe in een voorbereidend traject keuzes gemaakt worden in techniek, en welke voorwaarden en consequenties deze keuzes hebben. Het webinar gaat verder dan de basis eigenschappen van warmtepomptechniek, en geeft verdieping in de vorm van (semi)collectieve concepten. Matthias Stukker manager van Rensa Techniek en technisch adviseur Ramon Freriksen van Nathan beantwoorden live vragen van deelnemers. De deelnemers leren hoe ze afgewogen en onderbouwd projecten met duurzame installatietechniek kunnen aanvliegen en realiseren.

Welke technieken worden besproken?

We bespreken ontwerpen van warmtepompinstallatie waarin collectiviteit een rol speelt. Zo zijn er individuele warmtepompen die draaien op een gesloten bronsysteem/WKO. Maar een collectieve bron (WKO of lucht/water) kan ook met tapwaterboosters worden uitgerust. Wat zijn technische consequenties van keuzes? Hoe zien de schema’s eruit, en waar moet je overal rekening mee houden.

Op het gebied van de veel toepaste lucht/water- warmtepompen wordt extra stilgestaan bij de selectiecriteria, zoals geluid, afstand, vermogen en rendement. Ook de productie van tapwater is een belangrijk onderdeel. Daarnaast een korte blik naar renovatie oplossingen als PVT, de ventilatie warmtepomp als tapwaterbereider en warmtepomp met hoger temperatuurbereik voor bestaand afgiftesysteem.

 


Bekijk het webinar "Nieuwe troeven in warmtepompland"


Sprekers
Doelgroepen: Installatiebedrijf

Andere webinars die u mogelijk interessant vindt

  • Gratis

Dit webinar is mogelijk gemaakt door

Rensa Verwarming en Ventilatie

Neem live deel aan deze webinars

Webinar agenda