Help, mijn klant wil een warmtepomp?!

De vraag naar warmtepompen groeit als kool, maar zowel eindklanten als installateurs zitten nog met veel vraagtekens en praktische struikelblokken. In dit gratis webinar gaan specialisten op het gebied van duurzame techniek in op alle vragen die er heersen over warmtepomptechniek in bestaande woningen. Wanneer kan het wel en niet, en wat zijn de voorwaarden? Hoe wordt een installatie ontworpen en een systeem geselecteerd? Hoe zit het met afgiftesystemen en inregelen?

Praktische tools
Productmanager Erwin Janssen van Nathan Systems en technisch adviseur Steven Kok van Rensa Techniek nemen installateurs aan de hand in het adviseren, ontwerpen, uitvoeren en onderhouden van een warmtepompinstallatie. Aan de hand van referentieprojecten worden tips en aanbevelingen gedeeld, om ervoor te zorgen dat de verduurzaming een succes wordt, en geen concessie aan comfort. Ook Harrold Hofsink van Cius Techniek uit Zwolle gaat zijn ervaringen met de kijkers delen. Kijkers kunnen live vragen stellen op het gebied van warmtepomptechniek. In de studio zijn sprekers en moderatoren die de vragen kunnen behandelen.

Sprekers:
Erwin Janssen, hoofd productmanagement bij Nathan Systems
Steven Kok, technisch adviseur Rensa Techniek
Harrold Hofsink, eigenaar Cius Techniek
Het webinar wordt gepresenteerd door Eddy Buiting, hoofdredacteur van Installatie en sanitair en www.installatie.nl.

Inhoud
Het webinar richt zich vooral op installatiebedrijven die met warmtepomptechniek in aanraking komen, maar nog vraagtekens hebben of uitdagingen zien.
De kijker krijgt inzicht in:
– kansen van warmtepompen in bestaande woningbouw
– voorwaarden voor warmtepomptechniek
– warmtepomptechniek in RVO-referentiewoning
– systeemkeuze
– consequenties voor afgiftesysteem en tapwater
– advies en ontwerp van een goede installatie
– hulp van groothandel en leveranciers
– veranderende rol voor het klassieke installatiebedrijf
– praktijkreferenties en rekenvoorbeelden

Over Rensa en Nathan
Rensais een specialist op het gebied van duurzame installatietechniek. De afdeling Rensa Techniek helpt installateurs in advies en ontwerp van duurzame klimaatinstallaties.
Nathan Systems is leverancier en importeur van onder meer warmtepompen. Het bedrijf levert bodemgebonden en lucht/water-warmtepompen door heel Nederland.


Bekijk het webinar "Help, mijn klant wil een warmtepomp?!"


Sprekers
Andere webinars die u mogelijk interessant vindt

  • Gratis

Dit webinar is mogelijk gemaakt door

Rensa Verwarming + Ventilatie

Neem live deel aan deze webinars

Webinar agenda