GND-webinar geluid

Verminder geluidhinder

Verwachting van comfortniveau en beleving van opdrachtgevers, gebouweigenaren en gebruikers zijn veelal niet eenvoudig te vertalen naar prestatie-eisen voor de geluidsisolatie. Hierdoor is de kans op onvrede bij opdrachtgevers en gebruikers als gevolg van een verkeerd gekozen of gemonteerde deurset groot. Oplossing van deze problemen leiden vaak tot aanpassingen die onvoorziene herstelkosten met zich mee brengen.

​Geluid is een complexe materie. Er is veel verwarring over de gebruikte begrippen, geluidwaarden en benodigde geluidsisolatie. Het GND webinar geluid geeft u de gelegenheid in een kort tijdbestek kennis op te doen over de juiste toepassing en controle van geluidwerende deuren en deurkozijnen. Hierbij komen zowel utiliteit en woningbouwnieuwbouw als transformatie aan bod.

Wat kunt u verwachten?

Een interactief webinar dat wordt geopend door Erik Roelofs (directeur NSG) die ingaat op de toename van geluidhinder in de bebouwde omgeving en de consequenties hiervan voor werk en leefomgeving.

Hierna volgen specialisten van testinstituut Peutz, adviesbureau DGMR en overkoepelende organisatie van deurfabrikanten GND-garantiedeuren waarmee u de gelegenheid heeft in het kort tijdsbestek kennis op te doen over de juiste toepassing en controle van geluidswerende deuren en deurkozijnen.

Het programma

12.30 uur         Geluid als storende factor

Erik Roelofsen, directeur Nederlandse Stichting Geluidshinder NSG, over het belang van geluidwerende deuren. Het gaat veel verder dan alleen comfort.

12.37 uur         Meten = weten

Theo Scheers senior adviseur bouwakoestiek bij PEUTZ licht toe hoe de akoestische prestatie van producten wordt gemeten in het laboratorium. Hij licht toe wat er komt kijken bij het testen van geluidwerende deuren en waar de lezer van een testrapport op moet letten.

12.50 uur         Geluidwerende deuren

Henk Breel, directeur Stichting garantiedeuren GND, vertelt welke geluidsdefinities GND hanteert en laat aan de hand van een tabel zien welke deurset waarvoor kan worden ingezet. Ook licht hij toe hoe u geluidwerende deuren kunt herkennen en beoordelen.

13.02 uur         Geluid in de praktijk

Ron de Jonge adviseur bouwfysica bij DGMR vertelt hoe het in de praktijk werkt. Er komen best practices en voorbeelden voorbij hoe faalkosten voorkomen kunnen worden.

13.15 uur         Rondetafelgesprek

De sprekers gaan onder leiding van Marieke Heesakkers in op enkele prikkelende stellingen en prangende vragen die deelnemers hebben gesteld via de chat.

13.35 uur         Einde webinar

Online webinar

Het online webinar is interactief en wordt gehouden op 28 oktober 2020 van 12.30 tot 13.45 en is gratis toegankelijk.
Voor wie?

Het webinar richt zich op functionarissen van opdrachtgevers in de woning- en utiliteitsbouw, projectontwikkelaars, architecten en adviseurs die zich bezig houden met het opstellen van eisen en de daarbij betrokken uitvoerende partijen.


Bekijk het webinar "GND-webinar geluid"Andere webinars die u mogelijk interessant vindt