Gebruik het dak

klimaatrobuust bouwen van multifunctionele platte daken

Het platte dak wordt steeds meer multifunctioneel. Niet alleen omdat we in verstedelijkte gebieden behoefte hebben aan leefruimte, maar ook omdat door de klimaatverandering de stad opwarmt en we capaciteit nodig hebben om bij hevige regen het water te bufferen.
Het platte dak van vandaag is allang niet meer zwart. Het is groen voor vegetatie, blauw voor waterretentie, geel voor energieopwekking en rood voor wonen, werken, recreëren of parkeren. Maar aan welke eisen moet zo’n multifunctioneel dak voldoen? Hoe hoog is de nood eigenlijk als het gaat om het bergen van water? Hoe zit het met regelgeving? En welke innovatieve systemen zijn er?
Het Bouwwebinar ‘Gebruik het dak’ dat wordt gehouden op dinsdag 30 oktober, in samenwerking met Zoontjens, geeft antwoord op deze vragen.

‘Het Rotterdamse Dakenboek’
Voor mensen die live deelnemen is een aantal gratis exemplaren beschikbaar van ‘Het Rotterdamse Dakenboek’. Aan het eind van het webinar is de mogelijkheid om dit aan te vragen.

Bram Legierse, Projectmanager bij Jonkers Daktuinen. “Groene daken en waterretentie. Daktuin van sluitpost tot functioneel beeldbepalend bouwdeel”

Prof. Ir. Nico Hendriks, Voorzitter van ECBE, divisie van BDA Dak- en Geveladvies. “Een goed dak maken is wetenschap. De basisprincipes en knelpunten van een multifunctioneel dak”

Jaap Dooper, Business Development Manager bij Zoontjens. “Use the roof! Het dak vraagt er gewoon om, om gebruikt te worden”

Het webinar wordt gepresenteerd door Marco Groothoff, hoofdredacteur van Glas in Beeld


Bekijk het webinar "Gebruik het dak"


Sprekers
Andere webinars die u mogelijk interessant vindt

  • Gratis

Dit webinar is mogelijk gemaakt door

Neem live deel aan deze webinars

Webinar agenda