Energie in het bouwproces

Energie in het bouwproces

Mede mogelijk gemaakt door Vakbeurs Energie

Efficiënt omgaan met energie en energiebesparing wordt steeds belangrijker in bouw en renovatie. Er zijn tal van methoden en producten op de markt. Maar hoe werken de betrokken partijen het meest effectief samen bij het bepalen van hun keuzes en van het uitvoeringsproces? In dit webinar gaan drie sprekers in op moderne methodes om energiebesparing en efficiënte omgang met energie toe te passen in bouw en renovatie.

Het succes van duurzame projecten (renovatie/nieuwbouw), en dus de uiteindelijke prestatie in exploitatie staat of valt met een uitgekiend ontwerpproces met bronaanpak.

In dit webinar gaan drie sprekers in op moderne methodes voor aanzienlijke energieprestaties. Dit doen zij aan de hand van voorbeeldprojecten waarin steeds de integratie van de energieprestaties in het hele bouwproces centraal stond.

Daar onder: een warmtenetwerk waarin restwarmte van de industrie wordt aangewend voor wijkverwarming. En ook: een ontwerpproces voor de bouw van een nieuw woonzorgcentrum dat zodanig is aangepakt dat binnen de bouwsom tot een zo groot mogelijke energiebesparing is gekomen, binnen door de opdrachtgever gestelde comforteisen.

Tenslotte: een traditionele flatrenovatie, waarin met bestaande en bewezen technieken en een uitgekiend uitvoeringsproces in korte tijd een stevige labelverbetering wordt gerealiseerd binnen budget en dankzij een geolied lean-proces in de uitvoering.

Na dit webinar hebt u geleerd:

  • Noodzaak om bij ontwerpen integraal te denken
  • Het belang van realisme in ontwerp (verwachting versus resultaat)
  • Dat techniek een gebruiker dient
  • Hoe een industriële bron een fundament kan zijn onder duurzame gebouwde omgeving
  • Wat een samenwerkingsvorm voor de uitvoering betekent

Interessant voor:

(installatie)adviseurs, opdrachtgevers, directeuren/projectleiders/uitvoerders van bouwbedrijven, onderhoudsbedrijven en installatiebedrijven.

Een reportage over het webinar leest u hier.


Bekijk het webinar "Energie in het bouwproces"


Sprekers
Andere webinars die u mogelijk interessant vindt

  • Gratis

Dit webinar is mogelijk gemaakt door

Energie2014

Neem live deel aan deze webinars

Webinar agenda