drinkwaterhygiene

Drinkwaterhygiëne

De waterkwaliteit in Nederland is bijzonder hoog en wordt regelmatig en uitvoerig gecontroleerd. De kwaliteit van ons drinkwater wordt voor een groot deel bepaald in de laatste meters van het leidingsysteem. Er kunnen zich hier verschillende risico’s voordoen, met problemen als legionella tot gevolg. Het webinar Drinkwaterhygiëne gaat in op de regelgeving rondom legionella en de kritische factoren bij ontwerp, aanleg en onderhoud van waterleidingen. Ook worden er voorbeelden uit de praktijk besproken.

Spreker Oscar Nuijten van Edu4Install gaat in op de regelgeving, normen (nieuwe NEN 1006) , Waterwerkbladen en ISSO-publicaties omtrent schoon en veilig drinkwater en de diverse oorzaken waardoor bacteriegroei kan ontstaan.

Arjan Dorrestijn van REHAU zal vertellen welke systeemoplossingen er zijn om het water vers te houden. Hij gaat daarbij in op verschillende fases: ontwerp, uitvoering en beheer. Ook geeft Dorrestijn voorbeelden van goede en foute situaties en tips voor de praktijk.

Tot slot behandelt Yuri Pelser van woningcorporatie Ymere een voorbeeld uit de praktijk. Hierin komt aan bod tegen welke problemen Ymere soms aanloopt bij het ontwerp en de aanleg en hoe ze hiermee omgaan.

Na afloop van dit webinar weet u hoe drinkwaterbederf wordt veroorzaakt, welke regelgeving en praktijkrichtlijnen er zijn, welke oplossingen er zijn om het water vers te houden en hoe u deze oplossingen in de dagelijkse praktijk kunt toepassen.

Het webinar is primair bedoeld voor opdrachtgevers, installateurs, adviseurs en beheerders van drinkwatersystemen.

Dit Bouwwebinar wordt mede mogelijk gemaakt door REHAU.


Bekijk het webinar "Drinkwaterhygiëne"


Sprekers
Doelgroepen: Installatiebedrijf

Andere webinars die u mogelijk interessant vindt

  • Gratis

Dit webinar is mogelijk gemaakt door

REHAU

Neem live deel aan deze webinars

Webinar agenda