De (on)zin van NOM-renovaties

Woningen in één keer renoveren naar Nul op de Meter blijkt in de praktijk financieel vaak niet haalbaar. Met een goede aanpak is dat ook niet nodig en kan een renovatie prima in meerdere stappen gebeuren. De tussenstappen moeten dan wel zogenaamde ‘no-regret’-maatregelen zijn: maatregelen die passen in het eindplaatje van de energie neutrale woning en die niet bij een latere stap weer over hoeven te worden gedaan. Dat voorkomt kapitaalvernietiging.

In het webinar ‘De (on)zin van NOM-renovaties’ nemen drie deskundige sprekers de verschillende mogelijkheden voor energie neutrale renovaties onder de loep. Zij gaan in op welke tussenstappen mogelijk zijn en wat per stap de aandachtspunten, de kosten en te verwachten prestaties zijn. Dit gratis webinar is live te volgen op donderdag 21 november en wordt georganiseerd door Eisma Bouwmedia in samenwerking met Kingspan Unidek.

Adviseur Chiel Boonstra van Trecodome deelt in het webinar zijn ruime ervaringen met NOM-renovaties en de aandachtspunten en keuzes daarin. Boonstra heeft samen met Kingspan Unidek een stappenplan uitgewerkt voor een fasegewijze aanpak. Hij zal ook ingaan op de energiedragers van de toekomst, want heeft die gasleiding geen tweede leven?

Jan Leistra, manager vastgoed van woningcorporatie Wold en Waard, vertelt over de ervaringen die deze corporatie heeft opgedaan met NOM-renovaties en met stapsgewijze renovatie.

Cees van Dillen, directeur van Bouwbedrijf Van Dillen en van Prefab Fabriek Culemborg, gaat in op de uitvoering van energie neutrale renovaties en de specifieke aandachtspunten van een stapsgewijze aanpak.

Het webinar ‘De (on)zin van NOM-renovaties’ vindt plaats op donderdag 21 november van 12.30 tot 13.30 uur en is na inschrijving gratis te volgen. Het webinar wordt georganiseerd door Eisma Bouwmedia in samenwerking met Kingspan Unidek. Er is tijdens dit live-webinar volop ruimte om vragen te stellen.

Presentator: Henk Wind, voor Eisma Bouwmedia


Bekijk het webinar "De (on)zin van NOM-renovaties"


Sprekers
Andere webinars die u mogelijk interessant vindt

  • Gratis

Dit webinar is mogelijk gemaakt door

Neem live deel aan deze webinars

Webinar agenda