de-beveiligde-bouwplaats

De beveiligde bouwplaats

In dit webinar gaan drie sprekers in op moderne methodes om bouwplaatsen te beveiligen. Dat varieert van een eenvoudig bouwhek rond het werk tot een geautomatiseerde toegangscontrole, compleet met persoonsregistratie. Ook is er veel aandacht voor wat een bouwbedrijf zelf kan doen tegen vandalisme of diefstal.

Inleiding

De aannemer kan aansprakelijk gesteld worden voor alles wat mensen op de bouwplaats overkomt, ook als ze er niets te zoeken hebben. De kosten van een partij gestolen koperdraad of van een verwarmingsketel zijn veel hoger dan het materiaal alleen: verstoring van het bouwproces moet ook in de kosten worden meeberekend. Schade waartegen men zich niet kan verzekeren.

Na dit webinar hebt u geleerd:

  • De veiligheidsrisico’s rond de bouwplaats te onderkennen
  • De stadia in het bouwproces te beoordelen op risico’s
  • Deze risico’s op hun financiële consequenties te overzien
  • Hoe beveiliging op de bouwplaats kan worden georganiseerd
  • Wat voor materialen en methodes er bestaan op dit gebied
  • Hoe u concreet uw bouwplaats beter kunt beveiligen

Voor wie

directeuren/projectleiders/uitvoerders van bouwbedrijven, onderhoudsbedrijven en installatiebedrijven.

Sprekers:

  • Nico Klaassen (Klaassen Total Security) is directeur van een landelijk werkend beveiligingsbedrijf, onder andere gespecialiseerd in bouwplaatsen. Hij put uit zijn rijke ervaring om uit te leggen hoe vandalen en dieven te werk gaan, en over wat hen tegenhoudt of afschrikt.
  • Joep Coenen (Heras) werkt als businessunit manager bij een bedrijf dat complete beveiligingspakketten aanbiedt in de bouw. Hij gaat in detail in op welke beveiligingsniveaus er kunnen worden onderscheiden en welke middelen daar aan te pas komen. Zo bestaat er niet alleen schrikdraad voor op bouwhekken, maar is er ook een app waarmee het bouwtoezicht met de telefoon op afstand mensen al dan niet toegang tot de bouwplaats kan verlenen.
  • Sander van Doorn van bouwbedrijf Huybregts Relou. Het bouwbedrijf neemt bouwplaatsbeveiliging zeer serieus. Van Doorn legt uit waarom voor deze oplossingen is gekozen. Daarnaast gaat hij in op hoe er intern in het bouwbedrijf met beveiliging wordt omgegaan. Een goede beveiliging begint immers met de wil en medewerking van het personeel.

Presentatie:

Jan Maurits Schouten (redacteur Eisma Bouwmedia)

Een reportage van dit webinar is hier te lezen.


Bekijk het webinar "De beveiligde bouwplaats"


SprekersTags: veiligheid

Andere webinars die u mogelijk interessant vindt