Crowdfunding in de creatieve sector

Crowdfunding in de creatieve sector

Terugkijken: 25,-

Wilt u dit Bouwwebinar terugkijken? Klik dan hier.
U ontvangt de terugkijklink per mail en separaat een factuur. De kosten bedragen € 25,00 (excl. BTW).
Heeft u deelgenomen aan het live webinar? Dan ontvangt u geen factuur.
Live deelname aan het webinar leverde 1 na- en bijscholingsuur (PBO-uur) op.

In dit webinar legt crowdfundingadviseur Gijsbert Koren van consultancybureau Douw&Koren alles uit over crowdfunding. Crowdfunding is een nieuwe manier om projecten te financieren. Maar waarom zou je er gebruik van maken en hoe werkt het eigenlijk precies? Koren legt in een aantal stappen uit hoe je zelf een crowdfunding-campagne kunt opzetten. En natuurlijk wordt er ook een aantal sprekende voorbeelden gebruikt om de (on)mogelijkheden van crowdfunding toe te lichten.

Crowdfunding in de creatieve sector
Crowdfunding betekent letterlijk ‘financieren via de menigte’. Het houdt in dat de financiering voor een onderneming, project of product wordt opgehaald bij een grote massa kleine financiers. De afgelopen paar jaar zijn crowdfundingprojecten als paddenstoelen uit de grond geschoten en deze manier van financieren groeit nog steeds fors. Zeker voor de creatieve sector is crowdfunding een interessante manier om (een deel van) de financiering van een project rond te krijgen.

Inhoud webinar
Gijsbert Koren adviseert bedrijven en overheden over de inzet van crowdfunding. In dit webinar zal Koren niet alleen uitleggen wat crowdfunding precies is, hij zal ook de randvoorwaarden voor een succesvolle crowdfunding-campagne schetsen. Daarnaast legt hij aan de hand van het zogenaamde crowdfunding-canvas uit hoe je zelf stap voor stap met crowdfunding financiering ophaalt. Maar crowdfunding gaat over veel meer dan financiering: een crowdfunding-campagne biedt ook mogelijkheden voor marketing, kennisdeling en binding met klanten en fans. Ook daarover geeft Koren tips. Tijdens het webinar kunt u vragen stellen aan spreker Gijsbert Koren en aan de aanwezige moderatoren. Na het college ontvangt u een handig document om zelf mee aan de slag te gaan.

Na dit webinar:
– Weet u wat crowdfunding is en wat de randvoorwaarden zijn voor succes.
– Weet u of uw idee, project of onderneming geschikt is voor crowdfunding.
– Heeft u begrip van het crowdfunding-canvas, waarmee u uw eigen crowdfunding campagne kunt voorbereiden.

Voor wie
Dit webinar is bedoeld voor architecten en andere geïnteresseerden die meer willen weten over crowdfunding of overwegen om deze manier van financiering in te zetten.

Spreker
Gijsbert Koren is crowdfundingexpert van het eerste uur. Koren heeft een passie voor ondernemen met een duurzame impact en is verslaafd aan het crowdfunden van toffe projecten.

Een reportage van dit webinar leest u hier.


Bekijk het webinar "Crowdfunding in de creatieve sector"


SprekersDoelgroepen: Architect

Andere webinars die u mogelijk interessant vindt

  • € 25,00 euro

Dit webinar is mogelijk gemaakt door

bna academie

Neem live deel aan deze webinars

Webinar agenda