Brandwerendheid in de utiliteitsbouw

Zaak van ontwerpers en bouwers

Brand is de schrik van elke ondernemer. De gevolgen kunnen ingrijpend zijn, niet alleen voor het bedrijfspand, maar ook voor de continuïteit van de onderneming. De brandveiligheidseisen van het Bouwbesluit zijn primair gericht op het veilig kunnen vluchten en het beheersbaar blijven van de brand. Dat maakt het beperken van omvang en schade een zaak van ontwerpers en bouwers. In dit webinar gaan we in op de soms ingewikkelde materie van brandveiligheid: de eisen aan een ontwerp voor een bedrijfspand, de eisen van de regelgever en verzekeraar, en oplossingen en materialen om de schade te beperken.

De sprekers van dit webinar zijn:

Peter van Meerwijk van Design Engineering Contracting (DENC). Hij gaat in op de eisen die overheid, verzekeraar en opdrachtgever hebben bij (grote) bedrijfspanden.

Jeroen Stephan van S&W Consultancy. Hij gaat dieper in op de regelgeving: de lastige materie die het Bouwbesluit op dit onderdeel is, en de NEN6060 waarmee grotere compartimenten kunnen worden berekend.

Jan IJzerman van Xella. Hij gaat in op de rol van de leverancier als adviseur en technische oplossingen die voorhanden zijn.


Bekijk het webinar "Brandwerendheid in de utiliteitsbouw"


Sprekers
Andere webinars die u mogelijk interessant vindt

  • Gratis

Dit webinar is mogelijk gemaakt door

Xella