Brandveiligheid door het plafond

Brandveiligheid door het plafond

Voor de brandveiligheid van een gebouw is compartimentering een belangrijk onderdeel. De grenzen tussen de compartimenten moeten dan voldoen aan eisen van brandweerstand. Maar wat zijn die eisen? En welke rol spelen brandwerende plafonds daarin?

Een goed brandwerend plafond staat of valt met de juiste keuze van materialen en een zorgvuldige uitvoering. In de praktijk gaat het echter nogal eens mis, onder meer omdat met eenvoudige vuistregels wordt gewerkt. In dit webinar daarom volop aandacht voor de eisen van brandwerendheid en de aandachtspunten voor een goed brandwerend plafond. Tevens zullen Faay Vianen en Promat in dit webinar hun nieuwe brandwerende systeemplafond 2resist® 60 ceiling systeem toelichten.

Sprekers

Johan Bijvank van Promat zal in dit webinar ingaan op wat een brandveilig gebouw is en hoe bouwkundige maatregelen zich verhouden ten opzichte van installatietechnische en organisatorische maatregelen.

In het tweede deel van het webinar gaat Gert van den Berg van Efectis in op compartimentering middels brandwerende plafonds. Aan de orde komen de mogelijkheden en beperkingen en aandachtspunten van brandwerende plafonds.

Mark Faay van Faay Vianen zal ingaan op de ontwikkeling van het nieuwe 2resist® 60 ceiling systeem. Dit is een blijvend uitneembaar systeemplafond met een geteste brandwerendheid van meer dan 60 minuten.

Interessant voor:
HBO-bouwtechnici bij aannemers, ontwerpers, opdrachtgevers etc.

Een samenvatting van dit webinar leest u hier.


Bekijk het webinar "Brandveiligheid door het plafond"


Sprekers
Andere webinars die u mogelijk interessant vindt

  • Gratis

Dit webinar is mogelijk gemaakt door

FAAY Promat

Neem live deel aan deze webinars

Webinar agenda