BIM-webinar De RuwBouw Groep

Dat BIM faalkosten reduceert, het bouwproces versnelt en dat daarom steeds meer partijen het model als dé ideale manier van samenwerken in de keten zien, is bekend. Maar wat als een fabrikant ook volgens de BIM-gedachte gaat werken? Wat is dan zijn toegevoegde waarde aan projecten die dagelijks van start gaan? Het BIM-webinar dat DRBG op 29 september houdt, geeft antwoord op deze vragen.

Tijdens het BIM-webinar wordt aan de hand van concrete cases gedemonstreerd hoe De RuwBouw Groep de dagelijkse BIM-praktijk van de aannemer ondersteunt. Aan de orde komen onder meer de Revit-bibliotheek en WebService van DRBG. Het webinar is speciaal bedoeld voor projectleiders, werkvoorbereiders, tekenaars, architecten en calculators.

Revit-bibliotheek
De Revit-bibliotheek is in eigen beheer ontwikkeld. DRBG ziet haar als een digitaal assortiment waarin een groot aantal wand- en vloertypes zijn opgenomen. Om de bibliotheek te optimaliseren, vroeg DRBG vorig jaar zijn gebruikers te reageren op de inhoud. De aanbevelingen en suggesties van de gebruikers zijn verwerkt waardoor de Revit-bibliotheek nu tweemaal zoveel items bevat.

WebService
Om klanten nog beter van dienst te zijn, ontwikkelde DRBG de BIM WebService die samen met Root Architecten werd ontwikkeld. Het gebruik van Webservices rondom BIM is nieuw in Nederland. DRBG ziet deze tool als een goede manier om werken met BIM te optimaliseren.

Doel van de WebService is controleren of het BIM-model van de aannemer voldoet aan algemene BIM-specificaties van DRBG. De WebService checkt onder meer of het type benaming overeenkomt met het DRBG-assortiment, de bouwlaagbenaming overeenkomt met RVB BIM Norm, de juiste NL/SfB coderingen aan de RuwBouw Groep objecten zijn aangebracht en of de wanden gemodelleerd zijn per bouwlaag.

CRH1554 BIMproces-logo


Bekijk het webinar "BIM-webinar De RuwBouw Groep"


SprekersTags: BIM Revit

Andere webinars die u mogelijk interessant vindt

  • Gratis

Dit webinar is mogelijk gemaakt door

RuwBouwGroep logo

Neem live deel aan deze webinars

Webinar agenda