Verfhechting: schoonmaken en plakband

Verfhechting: schoonmaken en plakband

Het goed reinigen van het te schilderen oppervlak is nog belangrijker dan goed schuren. En dat schuren moet juist niet al te grof zijn. Waarom dit zo is legt Daan de Jeu uit in het webinar ‘Hechting van Verf‘.

Het webinar van een uur werd door ruim 120 mensen bekeken, was erg levendig. Er werden veel vragen gesteld aan de spreker, Daan de Jeu, vestigingsdirecteur van het Verf Advies Centrum (VAC). Onder andere over de soort plakband die gebruikt dient te worden bij het uitvoeren van een hechtproef.

Het VAC gebruikt daar zelf genormeerd en gekeurd plakband voor met een trekkracht tussen de 6 en de 10 N(ewtonmeter). Maar blijkbaar worden er in de markt ook proeven genomen met veel sterkere tapes, iets wat De Jeu niet aanraadt, maar alles draait om de prestatieafspraken die je op dit gebied met de opdrachtgever maakt.

Dat goede reiningen heeft alles te maken met het bevorderen van de werking van de vanderwaalskrachten: atomen van verflagen trekken elkaar aan. En dat gaat beter naarmate er minder ‘vreemde’ atomen tussen zitten.

Het webinar over hechting van verf werd gehouden op 28 april 2015 en is hier terug te zien.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al onze webinars.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voordelen van een webinar

  • Live deelnemen
  • Webinar terugkijken
  • Vragen stellen
  • Geen reistijd