stofvrij-werken-in-de-praktijk

Stofvrij werken nog niet vanzelfsprekend

Nog lang niet alle bouwbedrijven hebben stofvrij gereedschap aangeschaft. Dat bleek tijdens het bouwwebinar ‘Stofvrij werken in de praktijk’ dat vorige week werd georganiseerd door Eisma Bouwmedia in samenwerking met Festool. 40% van de kijkers gaf aan nog niet te hebben geïnvesteerd in stofvrij gereedschap. Het merendeel is dat wel van plan: slechts 4% geeft aan niet te willen investeren.

Stofvrij werken lastig

29% van de kijkers gaf verder aan dat ze stofvrij werken in de praktijk erg lastig vinden. Dat stofvrij werken vaak als lastig wordt ervaren, bleek niet alleen uit deze uitslag maar ook uit de vragen die tijdens het webinar werden gesteld: ‘Hoe leeg je de stofopvangbak zonder daarbij stof te creëren?’ ‘Moet ik mijn zware stofzuiger altijd naar elke kleine klus met mij meenemen, ook om twee gaatjes te boren?’ ‘Leuk, stofvrij werken, maar hoe moet de onderaannemer dit betalen?’ Toch biedt stofvrij werken volgens de kijkers ook voordelen: maar liefst 77% ziet het als succesvol verkoopargument.

Deskundigen

Onder leiding van Eisma-redacteur Jan Maurits Schouten vertelden drie deskundigen tijdens het webinar over stofvrij werken. Allereerst was het de beurt aan André Moons, senior projectmanager bij TNO. Hij vertelde onder andere iets over de prestatietoets van TNO. Ronald la Croix, salesmanager bij Festool, ging in op de oplossingen die zijn bedrijf biedt voor stofvrij werken en de belangrijkste redenen om stofvrij te werken. Als derde vertelde Hein Ansems, arbocoördinator bij BAM Woningbouw, meer over de dagelijkse praktijk op de bouwplaats.

Er kwamen met name veel positieve reacties op de poster die BAM gebruikt om alle beschikbare stofvrije oplossingen te laten zien. Het webinar is hier terug te kijken.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al onze webinars.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voordelen van een webinar

  • Live deelnemen
  • Webinar terugkijken
  • Vragen stellen
  • Geen reistijd