‘Renovatie meer dan labelverbetering’

‘Renovatie meer dan labelverbetering’

Bij renovatie ligt het accent momenteel alleen op labelverbetering. Dat moet anders, vindt iets meer dan de helft van de deelnemers aan het webinar ‘Renovatie: meer dan een energiemaatregel – Aandacht voor licht, lucht en ruimte’. Eisma Bouwmedia hield dat dinsdag in samenwerking met de beurs Renovatie 2014.

Drie sprekers

De deelnemers reageerden met hun antwoord op een van de polls die hen tijdens de uitzending werden voorgeschoteld. Er keken in totaal circa 140 mensen – vooral architecten, adviseurs, aannemers en toeleveranciers – naar het door redacteur Henk Wind gepresenteerde online seminar. Hij interviewde drie sprekers: Haico van Nunen van de BouwhulpGroep, projectleider Bernard van Dam van Woningcorporatie GroenWest en Marthijn Reekers, architect Daglicht & Binnenklimaat bij VELUX Nederland.

Active House

Alle sprekers deelden hun ervaringen met de kijker over het project De Poorters van Montfoort, waarbij tien woningen zijn gerenoveerd volgens de Active House-visie. “Active House stelt de gebruiker centraal”, zei Reekers daarover. “Naast energie zijn ook milieu en comfort belangrijk bij de aanpak van een duurzame renovatie. Als je alleen focust op energiebesparing wordt het binnenklimaat vergeten en dat is juist belangrijk voor het goed functioneren van de bewoners. Een gezond en prettig binnenklimaat voelt beter, is beter voor de gezondheid en ook leer- en werkprestaties.” Hoe die visie concreet is vertaald naar het project, kwam in de uitzending uitgebreid aan bod.

Vragen stellen

Ongeveer een derde van de kijkers nam naast het invullen van polls actief deel aan het webinar, door vragen te stellen aan een team van moderatoren achter de schermen. Die werden deels in de uitzending beantwoord en deels direct door de moderatoren. U kunt het webinar hier terugkijken.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al onze webinars.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voordelen van een webinar

  • Live deelnemen
  • Webinar terugkijken
  • Vragen stellen
  • Geen reistijd