Levendig Bouwwebinar over houtskeletbouw

Levendig Bouwwebinar over houtskeletbouw

Eisma Bouwmedia en SBRCURnet kijken tevreden terug op hun eerste gezamenlijke webinar ‘Beter renoveren met houtskeletbouw’. De waardering van de deelnemers, die in dit geval betaalden voor deelname aan het webinar, was hoog. Zo vond men zowel de inhoud als de presentatie van de stof de moeite waard.

Ruim veertig deelnemers telde het interactieve webinar, dat op 3 december plaatsvond tussen 12:30 en 13:30 uur. Eisma Bouwmedia-redacteur Jan Maurits Schouten ontving in een studio in Amsterdam drie deskundige sprekers. De deelnemers volgden het webinar vanachter hun eigen computer en konden via een chatfunctie vragen stellen. Die vragen werden door moderatoren in de studio beantwoord ofwel door de sprekers, tijdens de live-uitzending.

Energieverbeteringen

Het webinar ging over de inzet van houtskeletbouw bij renovaties, met name waar grote energieverbeteringen dienen te worden gerealiseerd. Wouter Notenbomer van SBRCURnet gaf een toelichting op de voor- en nadelen van houtskeletbouw ten opzichte van andere gevelrenovaties.

Daarna legde Rob van der Hoek van VDM Woningen uit hoe in zijn bedrijf de mogelijkheden om met houtskeletbouw seriematig renovaties uit te voeren tot het uiterste worden benut. Tenslotte vertelde Chiel Boonstra van Trecodome, aan de hand van een project in Tilburg over de uitvoerende en ontwerpende kanten van zo’n grootschalig renovatieproject.

Handboek Houtskeletbouw

Dit Bouwwebinar was het vierde dat Eisma Bouwmedia organiseerde, maar het eerste waarvoor de deelnemers betaalden om eraan deel te nemen, en tevens het eerste dat samen met SBRCURnet werd georganiseerd. De deelnemers betaalden 45 euro, een bedrag dat als korting kon worden ingezet bij de aanschaf van het handboek Houtskeletbouw van SBRCURnet.

De deelnemers zijn voornamelijk werkzaam bij architectenbureaus, aannemersbedrijven, bouwbedrijven en onderhoudsbedrijven: exact de doelgroep waarop was gemikt. Ze stelden veel vragen tijdens de uitzending. Onmiddellijk na afloop van het webinar vulden zij een online-enquête in. Daaruit bleek dat ze zeer tevreden waren over het webinar, zowel over de inhoud, als over de sprekers en de presentatie.

Meer webinars

Eisma Bouwmedia zal ook in 2014 een aantal webinars organiseren, waarvan een deel gratis toegankelijk zal zijn en een deel betaald. Gratis webinars zijn terug te kijken op deze website.

Voor meer informatie:
Jan Maurits Schouten, redacteur Eisma Bouwmedia, j.schouten@eisma.nl, 06-31768824
Jeroen van der Molen, salesmanager Eisma Bouwmedia, j.vandermolen@eisma.nl, 06-31768823

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al onze webinars.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voordelen van een webinar

  • Live deelnemen
  • Webinar terugkijken
  • Vragen stellen
  • Geen reistijd