Webinar Balansventilatie

Leerzaam webinar over balansventilatie

Het voorkomen van weerstand en daarmee geluid is een essentieel punt bij het ontwerpen en uitvoeren van balansventilatiesystemen. In het webinar ‘Balansventilatie gegarandeerd goed’ deelden deskundigen Harm Valk (Nieman Raadgevende Ingenieurs) en Coos Schouten (Schouten Techniek) hun kennis over deze systemen.

Van de 295 kijkers gaf 80% tegen het einde van het webinar aan nieuwe inzichten te hebben opgedaan over balansventilatie die direct toepasbaar zijn in de praktijk. Daarmee kan het een leerzaam uur worden genoemd. Kijkers konden vragen stellen over het onderwerp, wat ook massaal gebeurde.

Het voorkomen van weerstand is de sleutel voor een goed werkend systeem. Dat betekent: ruimte voor een ventilatie-unit plus kanalen en dempers. Die wordt in de praktijk niet altijd gegeven aan installateurs, zo is te zien in de presentatie. Keuze van kanalen, verloop ervan in combinatie met vloertypen, het inregelen van ventielen; het heeft allemaal invloed op de uiteindelijk prestatie. Ook in de uitvoering komen slordigheden voor die vermeden moeten worden.

‘Verplichte keuring’

Een belangrijk issue is ook de oplever- en onderhoudsfase. Opvallende uitkomst van een in het webinar gehouden poll was dat 95% van de kijkers vindt dat er een verplichte keuring van het ventilatiesysteem bij oplevering zou moeten komen.

Het webinar over Balansventilatie werd gehouden op 29 januari 2015. Kijk het hier terug.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al onze webinars.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voordelen van een webinar

  • Live deelnemen
  • Webinar terugkijken
  • Vragen stellen
  • Geen reistijd