Slimmer isoleren met hoogwaardige isolatie

‘Isoleren is een vak geworden’

Isoleren is een vak apart geworden, zegt Erwin Wessels van het in gevels gespecialiseerde aannemersbedrijf Wessels Vakbouwers. Ging het vroeger om de mooi gemetselde muur, tegenwoordig gaat het erom wat er achter die muur zit. Goed uitgevoerde isolatie en luchtdichtheid zijn essentieel voor een goede gebouwschil.

Wessels was een van de sprekers tijdens het webinar ‘Slimmer isoleren met hoogwaardige isolatie’ dat Eisma Bouwmedia in samenwerking met Kingspan Insulation uitzond op dinsdag 2 september 2014. De kijkers konden tijdens de uitzending vragen stellen aan de sprekers. Het webinar is ook nu nog terug te kijken.

De schil op 1

Harm Valk van Nieman Raadgevende Ingenieurs trapte af met het schetsen van de ontwikkelingen die de bouw doormaakt: we gaan richting de EPC=0 voor nieuwbouw in 2020 en voor de bestaande gebouwvoorraad in 2050. Volgens de Trias Energetica is het dan slim om eerst de schil zo goed mogelijk uit te voeren. In dat licht is de aanscherping van de EPC naar 0,4 per 1 januari een belangrijke stap, want dat is de laatste horde die puur bouwkundig, dus zonder duurzaam opwekken, kan worden bereikt.

Kosten

Arjan van Gils van Kingspan Insulation bracht vervolgens de kostenvoordelen onder de aandacht die isoleren met hardschuim materialen zoals Kooltherm met zich meebrengen: wanneer niet alleen wordt gekeken naar materiaalprijs, maar ook naar aanpassing van constructies en dergelijke, zijn die duidelijk, zo blijkt uit een kostenonderzoek.

Praktijk

Erwin Wessels tot slot ging in op de praktijk. De laatste 5 jaar is er meer veranderd voor de man op de bouw dan de 30 jaar daarvoor, ziet hij. Het gaat om garanderen van prestaties. Die ook worden gemeten. Scholing en instructies zijn daarom van groot belang om de kwaliteit in de schil te halen die nodig is.
Het webinar terugkijken? Dat kan hier.
Het volgende webinar is ‘PV op het hellend dak’ en wordt georganiseerd samen met Kingspan Unidek.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al onze webinars.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voordelen van een webinar

  • Live deelnemen
  • Webinar terugkijken
  • Vragen stellen
  • Geen reistijd

Neem live deel aan deze webinars

Webinar agenda