Grote belangstelling bouwwebinar Totaalrenovaties

Grote belangstelling was er voor het eerste webinar dat Eisma Bouwmedia, uitgever van vakinformatie voor de bouwsector, gisteren organiseerde. De deelnemers, directeuren van installatie, onderhouds- en bouwbedrijven gebruikten de interactieve mogelijkheden volop.

De sprekers die door Jan Maurits Schouten, hoofdredacteur van SchildersVakkrant werden ondervraagd tijdens dit live-webevent waren ondernemers met echte ervaring op het gebied van totaalrenovaties: het energiezuinig maken van complete straten met slecht geïsoleerde woningen.

Jark Schepens, directeur van bouwbedrijf de Bonth van Hulten in Nieuwkuijk (onderdeel Volker Wessels) beet het spits af. Het bedrijf verbouwde twee slecht geïsoleerde appartementcomplexen in bewoonde staat om tot passiefhuizen, en voerde een ‘schilrenovatie’ uit bij een straat eengezinswoningen in Drunen.

Albert van Lohuizen, hoofd installatieconcepten bij Brink Climate Systems in Staphorst, was vanaf het begin betrokken bij het project De Kroeven in Roosendaal, waar ook een groot aantal energieverspillende woningen volledig werd ‘ingepakt’ en van een installatie werd voorzien waardoor het energieverbruik tot praktisch nul werd teruggebracht.

Sander Willems, projectleider bij Willems Vastgoedonderhoud in Rotterdam, tenslotte, lichtte een nu lopend project toe: 52 woningen in Hoek van Holland met een F-label krijgen een compleet ander uiterlijk, inclusief een zolder erbij, zonder dat het de bewoners geld kost: de energiebesparing van de nieuwe A+ woningen is zo groot dat de huurkostenstijging ertegen kan worden weggestreept.

De deelnemers aan het Bouwwebinar van Eisma Bouwmedia bleven gedurende een vol uur geboeid kijken en luisteren. Daarbij nam 80% van de deelnemers ook deel aan polls die voorbij kwamen,en stelden ze vooral veel vragen, heel veel vragen. Dat waren er zó veel dat de studiogasten ze onmogelijk allemaal in de uitzending konden beantwoorden. Aan de vragen was goed te zien dat veel ondernemers in het MKB-bouwbedrijfsleven zich vergaand bezig houden met het vraagstuk van totaalrenovaties.

Totaalrenovaties zijn de toekomst van de bouwsector: Nederland telt miljoenen woningen die slecht geïsoleerd zijn. Ze verbruiken het grootste deel van de energie die ons land jaarlijks verstookt. Vanwege het stijgen van de energieprijzen en het uitputten van de energiebronnen is er grote urgentie om die woningen een ‘energiesprong’ te laten maken. De sprekers op dit webinar hebben daar als een van de weinigen feitelijke ervaring mee.

Het webinar is hier terug te zien. Vanwege het grote succes is Eisma Bouwmedia van plan in de nabije toekomst meer Bouwwebinars te organiseren.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al onze webinars.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voordelen van een webinar

  • Live deelnemen
  • Webinar terugkijken
  • Vragen stellen
  • Geen reistijd