‘Brandwerende plafonds voor brandcompartiment’

‘Brandwerende plafonds voor brandcompartiment’

Brandwerende (systeem)plafonds leveren een belangrijke bijdrage aan de brandveiligheid van een gebouw. Met name houten vloeren en betonvloeren op stalen liggers voldoen van zichzelf niet aan de vereiste brandwerendheid van een brandcompartimentsgrens. In samenwerking met een brandwerend plafond kan wel aan de grenswaarden worden voldaan.

In het Bouwwebinar ‘Brandveiligheid door het plafond’ ging Johan Bijvank van Promat in op de verschillende aspecten van regelgeving en de eisen aan compartimentering van een gebouw. Gert van den Berg van Efectis ging in op de specifieke functie van brandwerende (systeem)plafonds en met name de gecombineerde werking van plafond, plenum en bovenliggende vloer. Extra punt van aandacht zijn de leidingen boven het plafond. Die mogen niet te snel vlam vatten, omdat de temperatuur in het plenum dan alsnog te snel oploopt.

60 minuten brandwerend

Tijdens dit webinar presenteerde Faay Vianen een nieuw brandwerend plafondsysteem. Dit plafondsysteem is net als een systeemplafond blijvend uitneembaar, maar heeft van zichzelf een brandwerendheid van 60 minuten. Daardoor ligt de compartimentsgrens bij het plafond. De leidingen daarboven behoeven dus vanuit brandveiligheidsoogpunt geen extra aandacht.

Het Bouwwebinar is hier terug te zien.

Het volgende webinar van Eisma Bouwmedia is ‘Warmtepomp logische keuze voor energiezuinige woning‘.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al onze webinars.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voordelen van een webinar

  • Live deelnemen
  • Webinar terugkijken
  • Vragen stellen
  • Geen reistijd