Een BENG-proof hellend dak

Dakdoorbrekingen en aansluitdetails hebben grote invloed op de thermische prestaties van het hellende dak. Om te voldoen aan de komende BENG-eisen moet niet alleen als basis het juiste dakelement worden gekozen, maar moet ook gekeken worden naar de detailleringen en mogelijke luchtlekken en koudebruggen.

Het hellende dak is een aanzienlijk onderdeel van de thermische schil van een gebouw. Door de komende BENG-eisen (Bijna Energie Neutrale Gebouwen) zal het energieverbruik per vierkante meter verder beperkt moeten worden. Met deze opvolger van de EPC wordt de thermische prestatie van de schil dus fors belangrijker. En daarmee ook de aandacht voor de keuze van de dakelementen en de detailleringen van aansluitingen en doorbrekingen zoals dakramen en dakdoorvoeren voor bijvoorbeeld ventilatie en rookgassen. Elke doorbreking is een vermindering van de thermische prestatie en een mogelijk luchtlek.

Hoe een hellend dak BENG-proof kan worden uitgevoerd, komt uitgebreid aan de orde in dit webinar van Eisma Bouwmedia en Kingspan Unidek op dinsdag 14 november.

Sprekers bij dit webinar

In dit webinar zal Gerrit Jan Kuiper van Kingspan Unidek de eisen voor BENG uitleggen en laten zien welke rol het hellende dak daarin speelt. Aan de orde komen verder het belang van luchtdicht bouwen, Psi-waardes en de berekening en borging van isolatiewaardes en de beschikbare details voor sandwichdakelementen.

Marcel Vreeken van VELUX gaat in op de invloed van dakramen op de thermische prestatie van het dak. Dakramen zijn vanwege daglicht en ventilatie onmisbaar voor de bruikbaarheid van de ruimtes onder het hellende dak. Die ramen zullen dan wel een goede U-waarde en de juiste luchtdichte aansluitdetails moeten hebben in de sandwichdakelementen.


Bekijk het webinar "Een BENG-proof hellend dak"


Sprekers
Andere webinars die u mogelijk interessant vindt

14-11-2017
12:30 - 13:30
  • Gratis

Dit webinar is mogelijk gemaakt door

Kingspan Unidek

Voordelen van een webinar

  • Live deelnemen
  • Webinar terugkijken
  • Vragen stellen
  • Geen reistijd